Prof. Dr. Zekiye Çınar Üstün Başarı Bursu

Ülkemizdeki nitelikli bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak amacı ile Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nün kıymetli hocalarından Prof. Dr. Zekiye Çınar’ın anısına, çalışkan ve bilimsel hedefleri olan üniversitemiz öğrencilerine yönelik bir burs tertip edilmektedir.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında verilecek olan Zekiye Çınar Üstün Başarı Bursu ile ilgili bilgiler aşağıdadır:

  • Burs verilecek lisans öğrencileri Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin Kimya, Matematik ve Fizik bölümlerinden seçilecektir. Bu bölümlerin Türkçe ve İngilizce programlarına kayıtlı tüm öğrenciler Zekiye Çınar Üstün Başarı Bursu’na başvurabilir.
  • Burs miktarı aylık 1000 TL’dir ve 2022-2023 Eğitim Öğretim yılını kapsayan 8 ay boyunca verilecektir.
  • Burs verilecek öğrenci sayısı 12’dir.
  • Zekiye Çınar Üstün Başarı Bursu’nu almaya hak kazanan öğrenciler; Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Burs Koordinatörlüğü’ne ilgili tarihlerde başvuran adaylar arasından başarı sıralamasına göre seçilecektir.
  • Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Kimya, Matematik ve Fizik Bölümlerine yeni kaydolmuş öğrencileri de Zekiye Çınar Üstün Başarı Bursu’na başvuru yapabilir. Birinci sınıf öğrencilerin değerlendirmelerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) almış oldukları puan başarı kriteri olarak dikkate alınacaktır.
  • Burs verilecek öğrencilerin seçiminde tek kriter öğrencinin başarısıdır, ayrıca mülakat yapılmayacaktır.
  • Başvuruların değerlendirilmesinde akademik adayın özgeçmişin yanında ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri için genel not ortalamasını (GNO) gösteren transkript; birinci sınıf öğrencileri için ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuç belgesi gerekmektedir.
  • Aynı eğitim - öğretim yılı içerisinde başka bir kurum ve kuruluştan burs veya kredi alan öğrenciler de Zekiye Çınar Üstün Başarı Bursu’na başvurabilirler.
  • Zekiye Çınar Üstün Başarı Bursu’na başvurular Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Burs Koordinatörlüğü aracılığıyla yapılacaktır.

Daha fazla bilgi için Yıldız Teknik Üniversitesi Burs Koordinatörlüğü safasınıopen in new window ziyaret ediniz.

Burs Başvurusu yapmak isteyen öğrenciler https://bursbasvuru.yildiz.edu.tr/open in new window adresinden başvuru yapabilirler.